Countdown

Salam...


Esok saya cuti. Dan saya akan ke KL kerana pada hari AHad nanti saya akan mengikuti satu kursus di Kg Pandan. Petang ini saya seperti biasa akan bertolak ke Tg. Malim dahulu. Persinggahan utama saya setiap kali saya ke KL. Esok pagi-pagi selepas subuh, saya akan ke Bandar Seri Putera untuk menziarahi sahabat saya yang sudah lama tidak ketemu. Siapa lagi kalau bukan Laila Kamilia. Semenjak dia pulang dari Berlin 2 bulan lepas, dan Hana yang dmasukkan ke Hospital, saya tiada kesempatan untuk menjengah dia sekeluarga. Dan esok juga, Lynn..kak Eka..dan Damya Insyaallah akan turun sekali. Yang lain tak dapat bersama sebab ada komitmen lain.
Wah...seronoknya...kali terakhir bertemu mereka ini semasa pesta buku hari itu. Saya perlukan mereka untuk beri saya semangat untuk kembali menulis..hahaha...Almaklumlah semenjak dua menjak ini, mood menulis saya tak berapa nak ada. Bukan malas..cuma 'rasa' itu belum datang lagi. Aduhai...alasankah itu? Mungkin andainya buku ke 4 saya sudah dipasaran akan membuatkan mood saya mencanak-canak naik? Mungkin kalau selagi buku itu belum keluar, saya tidak ada feel untuk menulis..hmmmm..mungkin juga.
Beberapa minggu lepas, ber-ym dengan lynn dan ika..masing 2 bertanyakan progress penulisan masing2. Saya jawab.." aku dah start menulis...dapat 6 huruf aje...P.R.O.L.OG. hahaha..gelak guling2 ika dengar cakap saya.
Iya...setiap mukadimah buku saya akan bermula dengan PROLOG dan akan berakhir dengan EPILOG.
Lepas gelak ika habis saya sambung lagi...." lepas ni aku nak masukkan mukasurat lak..." Lepas itu BAB 1...alahai..kami ni kalau masa tiada idea..tidak bersemangat...jiwa dong2..buat lawak sajalah utk mengubat jiwa...huhuhu

Semalam..setelah beberapa kali mencuba dan saya hampir putus asa, saya berjaya juga menembusi free Seat AA...tidaklah jauh mana..dalam Malaysia juga. Saja nak membawa emak berjalan. Semalam bersembang dengan emak lagi apabila saya memberitahu mengenai perkara ini...saya kata saya serius nak pergi Korea bulan Mac tahun depan...Lepas balik tu..saya kata saya akan mula menyimpan duit seperti yg emak suruh. (Haahah...Ya..simpan duit lepas tu mulalah teringin ke tempat lain lagi. )
Kali ini emak pun diam saja. Mungkin dia termakan hujahan saya sedikit. Saya call sarah berbincang pasal plan saya ini...Sarah dah runsing sebab dia kata mungkin tak sempat dia nak kumpul duit dia..lepas tu ayat dia mcm ni " lainlah kalau hang nak support aku dulu..nanti aku bayar bulan2 kt hang..." Er..er...er..er..saya kata ok...asalkan niat saya ni tercapai..lepas tu saya paling pada adik saya yg sorang lagi...dia juga mendesak mahu ikut sama...
Sebenarnya..kami dulu pernah plan nak pergi 4 beradik...saya, sarah, adik n metty...Metty dah kahwin..bakal ibu pulak..so...dia terkeluar dari senarai..hahaha...Iyalah bila adik bersungguh2 nak ikut tu..rasa tak sampai hatilah pulak...sebab plan bersama tp yang Insyaallah pergi saya dan sarah saja. Macam mana nak buat..dia belajar lagi...lalu dia beri cadangan yang menyebabkan uban kt kepala ni bertambah banyak..." adik pakai duit hang dulu...nanti adik bayar slow2) wah!..sama aje dia dengan Sarah.
Mulai hari ini...er er..er..tak..mulai bulan Julai..setelah saya uruskan perkara yang satu itu,  saya akan mula belajar berjimat cermat...Aduh...mudah2han hasrat saya n adik2 tercapai...Ini boleh buat countdown ni...macam countdown berapa hari nak pmr..spm..stpm dulu2..hehhehe..kali ini countdown ke Korea lak...doakan kami berjaya...hehehhehe

p/s - ini bermakna...Nikon saya itu secara rasminya ditangguhkan sehingga ke suatu masa nanti...huwaaaaa....

Comments

Nowwa Fitri said…
Huish niat hang yang baik tu insya Allah Tuhan mudahkan..nanti tahun depan hang dapat Nikon..ngan pi Korea sekali..boleh ikut?Hahahaha
dhiya zafira said…
Nora...

Aduh...aku rasa nikon itu akan tertangguh lama tu...rasanya tak jejak nikon tu kt korea..tapi syaangnya...huhuhuhu...
hehehe..nak ikut...boleh je...aku ni...baru nak merancang...inilah masalahnya adik2 aku ni..hahhaha..aku sorang mmg dah lepas...huwaaa.....

Popular posts from this blog

SAYA RASA NAK BAKAR PEJABAT POS Kamunting

PRE ORDER ~ JAUH KAU PERGI

mutiara kata sasterawan negara