Posts

Showing posts from June, 2011

Acheh I

Image
Salam...
Entri tertangguh lagi..Kali ini saya mahu bercerita tentang pengalaman saya ke Acheh. Saya pergi bersama emak dan Mak Teh ( kawan baik emak). Plan asalnya saya memang tidak mahu pergi kerana adik bongsu saya yang akan menemani emak tapi saat2 akhir, adik saya tidak mau pergi kerana semester barunya dah dekat sangat masa pulang nanti. Tapi saya tahu alasan utamanya kerana tidak mahu ikut adalah kerana tidak seronok jalan dengan orang tua..prtttfff....itu sebabnya. Saya sebelum itu sudah beritahu dia, kalau dia tidak mahu pergi, saya yang akan pergi, kerana saya tak gamak nak biarkan emak saya ke negara luar tanpa ada salah seorang dari kami yang menemani. Walaupun, di sini emak da mak teh kemana2 saja berdua, tapi bila ke Indonesia dan Acheh pula itu, tidak dapat tidak saya memang berasa bimbang. Jadi..semasa menempah tiket, saya belikan untuk saya sekali. Esoknya kelam labut mengisi borang cuti dan borong keluar negeri. Aduhai..selalunya tempoh permohonan sebulan, tetapi ini…

Mini Karnival di Kedah

Image
Salam...
Entri yang tertangguh setelah sekian lama. Dan kalau hendak diikutkan, sememangnya banyak cerita yang masih belum saya ceritakan...malas adalah penyumbang sebab yang utama. Saya mahu berkongsi satu cerita...projek JIWA KACAU saja lepas untuk set pertama. Walaupun masih ada sedikit pembetulan dan penambahan yang perlu dibuat, namun saya sudah mendapat greenlite untuk meneruskan ke set ke 2 pula. Dan jika, segalanya berjalan lancar, saya mahu berhenti di set ke 3 sebelum kembali mengadap Jimmy's Story. Saya sudah mendapat banyak sekali pertanyaan supaya menyambung kisah jimmy ini dan ramai juga yang bertanyakan bilalah jimmy akan terbit di pasaran. Aduhai...berat saya mahu menjawab kerana Jimmy sememangnya belum bertemu titik noktahnya lagi. Dan saya tidak tergesa-gesa mahu menyudahkan kerana saya tahu, apa-apa pun Jimmy akan diterbitkan utnuk tahun hadapan...InsyaALLAH...Jadi..untuk masa terdekat, saya tumpukan dahulu pada jiwa kacau ini. Alahai...cerita yang berlainan d…

Wordless Wednesday? hhmmmmm...Not

Image
Salam...
Aduhai mood saya menulis di dalam blog semakin kuranglah. Oleh kerana dah terlalu lama blog saya ini menyepi, jadi malam ini, saya gagahkan juga untuk bercerita. Suppose hari ni hari wordless wednesday kan? Tapi peduli apa saya..nak cerita juga..heheh Untuk pengetahuan semua, phase pertama saya dalam jiwa kacau sudah berakhir. Dalam berjiwa yang agak keliru dan bingung, akhirnya berjaya juga saya menyiapkan apa yang diminta walaupun melanggar dateline yang saya sendiri janjikan. Seminggu ini saya memang langsung tidak menulis. Saja mahu rehatkan otak sebelum menumpukan semula ke fasa ke 2 Jiwa kacau. Dan hanya selepas itu, barulah saya akan kembali kepada Jimmy's Story. Masih ingat pada cerita saya yang ini, semenjak dari n3 saya pada tahun lepas itu, saya masih menulis menggunakan kerusi karat itu..hehehe...nampaknya tak siapa yang sudi membelikan saya kerusi baharu, jadi terpaksalah saya membeli sendiri. Hmmm...Saya pun tidak tahu apa gilanya saya hari itu, bukan saha…

Y???

Salam...


Adakah blog saya sedang begong? Kenapa tak dapat upload gambar? Huwaaaaaaa

Mini Karnival Karangkraf di Sg.Petani

Image
Saya akan berada di sini. Jumpa anda di sana ya...

Pantai Lambu'uk, Aceh

Image

HambaMU

Mood masih lagi berjiwa kacau. Nak cerita pasal Aceh pon belum ada mood. Tetapi saya suka mendengar lagu di atas sepanjang menulis untuk projek JIWA KACAU ini. Rasa semangat memuncak tinggi pula...jadi silakan dengar dan semoga korang pun sukakan lagu ini.... lagu yang juga menjadi lagu tema untuk program Imam Muda.