Posts

Showing posts from March, 2013

DZAR'S STORY ~ SETIAP DETIK NAFASKU

Korea Day 3 Part 1

Image
Salam....

Okeh berkurun lamanya tak update blog sehingga langsung tak ada n3 sepanjang bulan februari. Memang banyak benda yang berlaku. saya pun agak sibuk dengan tugas dan kerja yang entah apa-apa. Cerita pasal korea pun tak habis habis walaupun dan 4 5 bulan dah berlalu..trip family kami ke Melaka dan trip saya ke terengganu pun agaknya bila boleh cerita ya? hahahha...jangan sampai tahun depan sudah...oklah saya nak sambung balik pasal perjalanan saya ke korea...kali ini ke mana? iya..iya...Pulau Nami ya...Baru hari ke 3 ni...banyak lagi nak cerita...
Perjalanan kami bermula seawal pagi. Lunch di Hotel dan tepat pukul 8 naik bas bergerak ke airport Jeju. Sampai ke Gimpo Airport dan off we went to Nami Island. Pulau cinta yang terkenal dengan drama Winter Sonatanya. In fact kembara anda ke korea ini seakan tidak sempurna jika tidak menjengah pulau kecil ini. Perjalanan mengambil masa lebih kurang dua jam dan kami tiba ke sana tepat masa untuk lunch. Cuaca menjadi semakin sejuk. Jamila…

Review RBB

Image
Salam...
Lama rasanya tak baca review tentang novel yang satu ni. saya jumpa masa saya sedang menggoogle. Ulasan ini datangnya daripada bz the witch..boleh baca di sini ya...



novel rindu belum berhenti-dhiya zafira
novel rindu belum berhenti-dhiya zafira ni aku memang suka. setakat ni, ini satu2nya novel dhiya zafira yang aku baca. memang nak beli novel2nya lain tapi sampai sekarang belum 'terbeli' lagi lagi..hihi. novel rindu belum berhenti-dhiya zafira ni mengisahkan tentang adni yang bertunang dengan khairy. zack pula yang terlibat dengan gengster, keluar dari kumpulannya dan ingin kembali kepangkal jalan. zack kemudian dapat maklumat tentang arahan untuk black membunuh adni. dia pun selamatkan adni masa gadis tu nak diculik. 
adni ni sebenarnya jiran zack dulu. sejak umur 15 tahun lagi dia sudah tergila2kan zack yang sudah tahun akhir di U. macam2 cara zack buat agar adni tak suka dia. tapi gadis tu tetap degil. lepas tu, mereka terpisah 10 tahun lamanya. kemudian zack dikhaba…

I'LL BE BACK...

UNTIL THEN...LISTEN N ENJOY MY CURRENT FAV SONG...