Maher Zain lagi???

video


Salam....
Saya rasa saya terpaksa mengakui bahawa saya sukakan Maher Zain. Bila-bilalah masanya pun, setiap kali laptop saya ini dibuka, begitulah lagu2 di dalam senarai music saya ni, akan terpasang sentiasa. Silih berganti..walaupun saya mendengar kadang2 lagu yang sama setiap hari. Dan saya akui, lagu melayu tidak berapa ada di dalam senarai lagu kegemaran saya. Kebanyakkan lagu inggeris, korea, n latin n hindi....itu koleksi utama saya...lagu melayu..hmmmm...kalau mood saya datang baru saya dengar...lepas ni jangan kutuk-kutuk saya tak patriotik le..apa ke ya...halwa telinga saya...saya memilih lagu mana yang saya rasa sedap pada pendengaran saya.
Jadi..Maher Zain ini dimana kategorinya? Lagu inggeris? ya..sebab dia menyanyi di dalam bahasa inggeris. Tapi yang istimewanya, lagu2 beliau terletak di dalam kategori lagu2 pembangunan jiwa...(kira2 nasyid lah tu)...jadi tidaklah seperti lagu inggeris lain yang membuai2 perasaan jiwang tu. Ya ALLLAH, Apa yang saya nak cakap sebenarnya ni?...hahhaha...tak ada idea sebenarnya nih tapi kalau anda yang tidak pernah mendengar lagu2 MAHER Zain ini, apa kata anda cuba mendengar muziknya...gerenti suka....

Comments

aleeya ameera said…
hehe...
cahiyok maher zain!!!!

Popular posts from this blog

SAYA RASA NAK BAKAR PEJABAT POS Kamunting

PRE ORDER ~ JAUH KAU PERGI

mutiara kata sasterawan negara