jual beli buku

Salam...


Rutin Hari Isnin, tak lain tak bukan pergi ke pejabat Pos. Infact semenjak dua tiga bulan yang lalu..tak ada hari isnin berlalu tanpa muka saya tercongok di kaunter Pos Laju Pej Pos Taiping itu. Kalau tak pos buku, saya pos Unta..kemudian saya pos buku, buku dan buku lagi. Alhamdulillah...semenjak JKP...jualan online saya mendadak naik ( Wpun tak tinggi sangat) tapi yang herannya..mana perginya duit itu saya belanjakan? Hmmm..Mana tidaknya..dapat duit buku saya, saya labur p beli buku lain. Minggu lepas saya pos 8 buah buku saya kepada 2 pembaca. Salah seorangnya teman sekolah saya semasa di Sarawak dahulu iaitu Eny Yusof . Eny dan the other reader tu membeli kesemua 4 buah buku tulisan saya. Wah! saya suka. Mungkin rezeki JKP, kebanyakkan yang membaca JKP mahu membeli buku saya yang terdahulu. Dan kerana JKP, ramai yang mahu menjadikan karya saya sebagai koleksi. Alhamdulillah. Saya benar-benar bersyukur kepada ALLAH.

Sebelum dan Setelah dibungkus

Tengahari tadi, sekali lagi saya ke PP lagi. Kali ini 3 pembaca membeli buku2 saya yang semuanya berjumlah 9 buah. 4 RBB, 2 KDB, 2 RUD dan 1 JKP. ALHAMDULILLAH. Kali ini, senior saya di Sarawak yang membeli 3 buah buku pula. Dia sudah membeli RUD sebelum ini. Dan dia juga sudah mengkritik RUD pada saya. Tapi tak sangka pula, dia tetap menyokong dengan membeli karya2 saya yang lain. Thank U kak Janice..Eny..masih ingat tak? hahahahha...Kalau sudah ke PP, saya pasti singgah di POPULAR. Kalau singgah di popular..tak pernahnya saya keluar dengan tangan kosong. Jadi...inilah hasil pembelian saya...Hmmm..dalam masa dua minggu dah dah jual 17 buku..tapi dalam masa yang sama..saya membeli jumlah yang sama agaknya...Jadi..persoalan ke mana duit saya disalurkan..sudah ada jawapannya...hmmmmm....

Ini pula 4 buku yang saya beli  di popular semalam.Sekarang ni pun
tengah tunggu untuk membeli 2 buah buku lagi...minggu depan pulak..

Comments

dieya said…
i went to MPH last week coz ada members sale 20% disc for all books. usha2 juga kalau ada buku2 u yg lain but jumpa JKP je.

laa org taiping ke? tempat permainan i selama 2 tahun masa sekolah dulu. ABC kat gerai belakang bomba paling sedap dalam dunia. and the yong tau fu.. marvellous!
dhiya zafira said…
Dieya...

Buku2 yang lain..payah nak adalah..iyalah..buku dah lama..kebanyakkan kedai buku utamaakan buku yang baru...sebab itu i buat jual online..heheh..kalau u nak boleh beli dekat premis alaf 21...sana pon ada diskaun rasanya...

ha'ah..orang taiping...dulu sekolah mana?
dieya said…
mrsm kat kaki bukit larut yg selalu hujan tu.. hehehe.. dulu kalu rajin i jalan kaki dari town balik sekolah, exercise laa konon :-D

Popular posts from this blog

SAYA RASA NAK BAKAR PEJABAT POS Kamunting

mutiara kata sasterawan negara

Pre Order DIBUKA SEKARANG - HAQ II