Langkawi Cable Car


Check out awal pagi untuk ke Cable car..kalau lambat sahih kena beratur panjang...

Amboi..tingginya

Tidak sesuai untuk orang yang gayat..hehehe
Saya memang pendek..nak tgk tu pun kena berjengket


Scene pemandangan yang cukup heaven...

Kali pertama naik cable car bersama family hujung tahun 2010, kami hanya sempat naik tapi tak turun melihat pemandang di atas beberapa sebab. Sebab yang paling utama sebab kami tak solat asar lagi...Bayangkan line beratur punya panjang sampaikan pukuk 6 baru dapat naik...semuanya jadi macam kelam kabut. Sudahlah hari itu kami semua nak buat jamak takhir, jadi adalah satu kesilapan memilih melakukan aktiviti ini diwaktu petang. Hmmm..mana nak jangka begitu ramai sekali manusia di sini. Sudah Hadiff buat perangai..dengan tak sembahyangnya lagi..emak pula panik dan tak sihat naik tempat tinggi..jadi kami sepakat naik cable dan terus turun ke bawah..kesimpulannya...utamakan solat anda dalam apa jua keadaan sekalipun ya...
Sebab itu sekali lagi saya ke sini...untuk merasai sendiri pengalaman dia dua stesen cable car ini. Pagi2 kami dah sampai ke sini...pintu pun belum bukak..tup2 tanya pengawal keselamatan cakap buka pukul 10 setengah. Kami keluar semula utk breakfast. Kawasan yang kami pergi taklah jauh..dekat saja dan kami hanya mengambil masa setengah jam sahaja untuk sarapan...tetapi bila kami ke sini semula, kawasan parking yang mulanya lengang dan semakin penuh. Aikkk..takjub seketika. macam mana dalam masa setengah jam, keadaan boleh jadi penuh macam ni? 
Saya dan suami tak berlengah. Terus menukar tiket dan beratur. Barisan memang panjang walaupun kami beratur di bahagian atas. mujurlah hanya menunggu dalam 15 minit dah boleh naik. 
Nak sampai ke sky bridge tu mudah je..kena turun ke bawah...turun..maknanya laju ajekan..tak ada masalah..bila nak balik.hahahhaa..mengah jugaklah bagi sesiapa yang jarang bersenam ni...lepas tu proceed naik puncak ke atas utk tgk keseluruhan pemandangan...fuh...memang cantik..kami naik waktu pagi..jadi keadaan mmg sejuk tak terllau panas...habiskan masa hampr 2 jam di sini dan turun kebawah semula...dan ini yang kami lihat

Ramainya umat yang beratur bayangkan...dari bawah sampai ke atas..mujurlah kami datang awal..


Comments

Popular posts from this blog

SAYA RASA NAK BAKAR PEJABAT POS Kamunting

mutiara kata sasterawan negara

Pre Order DIBUKA SEKARANG - HAQ II