Don't Cry Joni

Salam...

Semalam bersembang sakan dengan geng Kicap lalu terkeluar mengenai lagu Don't Cry Joni nyanyian Conway Tweety. Untuk makluman kepada sesiapa yang belum membaca RINDU BELUM BERHENTI, ada satu scene di mana hero ( Zack) mendengar cd yang mengandungi lagu ini.

Aku sama sekali tidak menyangka pengaruh lagu ini begitu kuat pada jiwa2 geng kicap. Malah ada yang sanggup membeli RBB kerana excited lagu ini terkandung dalamnya. hahahahha. sudah menjadi trademark aku untuk meletakkan beberapa lagu di dalam novel.

Aku memilih lagu ini kerana jalan ceritanya ada sedikit kena mengena dengan novel terbaru aku ini. dan ia juga merupakan lagu aku kegemaran aku sungguhpun aku belum lahir lagi semasa lagu ini dicipta.

Jadi buat anda yang menggemari lagu ini terutamanya kaypo, qimi, dyea,mekna n the rest of kicap gang, enjoy the song.

Woman- Jimmy please say you'll wait for me
I'll grow up someday you'll see
Saving all my kisses just for you
Signed with love forever true.
Man - Joni was the girl who lived next door
I've known her I guess ten years or more.
Joni wrote me a note one day.
And this is what she had to say.
Woman-Jimmy please say you'll wait for me
I'll grow up someday you'll see
Saving all my kisses just for you
Signed with love forever true.
Man- Slowly I read her note once more
Then I went over to the house next door
Her tear-drops fell like rain that day
When I told Joni what I had to say.
Man- Joni, Joni please don't cry
You'll forget me by and by
You're just fifteen and I'm twenty two,
And Joni I just can't wait for you.
Man - Soon I left our little home town,
Got me a job and tried to settle down
But these words kept haunting my memory,
The words that Joni said to me.
Woman- Jimmy please say you'll wait for me
I'll grow up some day you'll see
Saving all my kisses just for you
Signed with love forever true.
Man - I packed my clothes and I caught a plane
And I had to see Joni. I had to explain,
How my heart was filled with her memory
And ask my Joni if she marry me
I ran all the way to the house next door
But things weren't like they were before
My tear drops fell like rain that day
When I heard what Joni had to say.
Woman- Jimmy, Jimmy please don't cry
You'll forget me by and by.
It's been five years since you've been gone
Jimmy, I married your best friend John

Comments

dyea said…
Thanx dhiya..

Lagu ni penah dinyanyikan semula pd 2006.
nk try cr version br lak
dhiya zafira said…
heheheh..

ur welcom dyea...( hahha. mcm ucap kat diri sendiri pulak. dah nama sama hehehhe).

hmmm version baru tak pernah dengar lagi tapi memang suka dengan suara pakcik tweety ni...heheheh
NickyAzrai said…
hahaha.. dpt gak dgr lagu nie. Kalo x, mati kutu aku.. apelah cerita lagu yg kawan aku dok sembangkan ... Thanks Dhiya muah muah
dhiya zafira said…
Nicky...
hahahah...semalam masa geng2 kicap dok cakap pasal lagu ni saya rasa excited sangat sebab memang minat giler dengan lagu ni. tangkap lentok gitu...heheheh
linanilza said…
First time dengar lagu ni..
best..
Hezzy Azra... said…
dhiya, tak sangka kau ni oldies mcm aku jugak... peminat lagu2 old school! hehe

pada pendapat aku la... lagu2 lama yg 70's dan 80's ni liriknya lebih puitis dan meaningful jika dibandingkn dgn lagu2 zaman millenium ni...
dhiya zafira said…
Lina...
lagu ni memang best. lepas ni bolehlah dengar selalu ya...
dhiya zafira said…
hezzy...

aku memang minat dengan lagu2 oldies ni. entahlah kalau dengar rasa damai je jiwa. n memang betul lebih meaningful dan puitis berbanding dengan lagu2 skrang...
© EM Muhammad said…
Salam Dhiya...
Love this song. Akak recorded dalam digi camera akak so I can listen to it everywhere I go... thanks for putting it in ur blog.
Anonymous said…
[url=http://firgonbares.net/][img]http://firgonbares.net/img-add/euro2.jpg[/img][/url]
[b]academic software san, [url=http://firgonbares.net/]Software Corel Cyberlink DVD[/url]
[url=http://firgonbares.net/][/url] windows vista software downloads pre order software
free nero burning rom [url=http://firgonbares.net/]free educational software[/url] windows xp microsoft word free download
[url=http://firgonbares.net/]microsoft web design software[/url] create autocad hatch pattern
[url=http://firgonbares.net/]adobe acrobat 9 pdf portfolio layouts[/url] software reseller opportunities
software source store [url=http://firgonbares.net/]create autocad hatch pattern[/b]
Anonymous said…
[url=http://sunkomutors.net/][img]http://sunkomutors.net/img-add/euro2.jpg[/img][/url]
[b]buy photoshop online, [url=http://sunkomutors.net/]about oem software[/url]
[url=http://sunkomutors.net/][/url] adobe acrobat reader 9 wont launch download nero express for free
software at low prices [url=http://sunkomutors.net/]free mail order software[/url] 7 Mac Poser 7
[url=http://sunkomutors.net/]bellevue washington filemaker pro help'[/url] software cd purchase
[url=http://sunkomutors.net/]windows vista ultimate product key[/url] coreldraw
does software update store [url=http://sunkomutors.net/]cheap microsoft office pro[/b]

Popular posts from this blog

SAYA RASA NAK BAKAR PEJABAT POS Kamunting

Pre Order DIBUKA SEKARANG - HAQ II

mutiara kata sasterawan negara