cerita hujung minggu

Salam....

Hari sabtu lepas, saya ke KL untuk turut sama memeriahkan majlis dan sesi 'book signing' teman saya LYNN DAYANA di Subang Parade. 
Cadangnya, Jumaat lepas mahu singgah di tg. Malim sekejap sebelum terus ke rumah Lynn, namun oleh kerana saya ingat2 lupa jalan ke apartment lynn, lalu saya bermalam dulu di rumah kakak saya sebelum bertolak pada waktu pagi. Alhamdulillah...nasib baik jalan ke Bandar Puchong Jaya itu saya ingat...walaupun tersalah masuk sampai ke 101 Mall, tapi tidak mengapa sebab apartment Lynn sudah dekat sangat... Dalam jam 10.30 pagi saya tiba di apartment lynn. Emak dan dua orang anak saudara lynn turut ada bersama. Wah..ini kali pertama saya bersua muka dengan ibu lynn walaupun kami sudah saling mengenali lebih kurang 6 tahun sudah...saya dengan lynn keluar dahulu, dah emak dan anak saudara lynn akan datang kemudian..lunch di Kenny rogers...dan sedang makan2 tu, teman baik cum ofismate lynn datang join....wah...saya dengan SAS dua2 pakai baju purple ya...

Hezzy, aleya, ika dan ehem...
Pukul 2 majlis bermula...kami sangkakan ianya dibuat didalam MPH, namun rupanya di ruang legar kerana di situ juga MPH mengadakan sales untuk buku2nya....Ramai rakan penulis yang hadir memberi sokongan kepada lynn. Antaranya ialah, Hezzy Azra, Laila Kamilia, Aleya Aneesa, Shanika Latisha, Meen Zulaikha, Ayu Emelda, dan disertai juga staf dan editor Alaf 21. Geng kicap juga tidak ketinggalan...Pukul 4 majlis tamat, tapi rupanya lepas itu lebih ramai lagi pembaca membeli buku terbaru lynn..saya dengan the rest teman penulis minus Laila dan Ayu lepas tu lepak di pizza hut...n sesi sembang2 terus bersambung bila aleya n shanika lepak sekali di rumah lynn...Esoknya kuar sekejap ke 101 Mall sebelum saya kembali bertolak pulang...saya tak singgah di rumah kakak kerana masa saya ke KL., dia balik ke taiping...tapi saya singgah juga di tg malim untuk potong n cuci rambut kat Macy...terpaksa sebab saya dah ngantuk sangat. Saya sepanjang masa tu dok pejam mata saja..mmg tak larat nak bukak dah...( lepas subuh sampai pukul 11 saya berjaga dengan sebuah novel)..Sampai di r n r Tapah..saya stop utk solat...mata masih ngantuk, saya p makan n minum....pukul 7.30 sampai di bukit gantang..berhenti sekali lagi utk solat maghrib n isyak pula...seperti biasa shopping buah2 kat sana...kakak n adik mula telefon kenapa saya tak sampai2 lagi...hehehe..al maklumlah pit stop banyak sangat...lepas tol singgah kat kedai kt ayer puteh beli bihun tomyam...aduhai..pemalas betul adik saya yg dirumah. sanggup menunggu saya balik untuk belikan dinner...Lebik kurang pukul 9, saya sampai...Alhamdulillah...walaupun saya rasa saya bakal mendapat surat saman tak lagi..huhuhuuuu

Ayu, kak meen, geng kicap, lynn dan emaknya




Comments

dieya said…
amboi meriah betul! nanti HBR keluar u kena buat book signing juga tau!
anyway when/where is the kl book fair that u mentioned about?
dhiya zafira said…
Dieya...

Masa HBR ni tak tahulah kena buat ke tidak..hehhe...book fair tu 22 april - 1 mei lat pwtc... KL international book fair..Kalau datang nanti kita boleh jumpa..hehhhe

Popular posts from this blog

SAYA RASA NAK BAKAR PEJABAT POS Kamunting

PRE ORDER ~ JAUH KAU PERGI

mutiara kata sasterawan negara