SDN - Lin Adnil n Normasliza Elyani 's reviews




Kepada kedua insan ini... terima kasih banyak-banyak kerana menyokong perjalanan saya sebagai seorang penulis...

Lin Adnil


Assalamualaikum wbt
Yeay..tiba masa utk mengomen..hihihi..haritu ckp ngan akak nk bc lps isya' kan..tapi jadipun..sbb apa? Tulah masalahnya bila sy berdpn dgn nov dhiya zafira..saya akan berdebar semacam smpai takut nak bc..
Hahaha melampau sungguh itu perasaan..

Baru je dpt selesaikan sdn..pertama kali berkenalan dgn dzar..saya dpt rasa aura misteri pd dzar..dzar berjaya diangkat sbgai hero sebaris hero2 akak yg lain..karakter tersendiri..hai camne nak ckp lagi ye..tapi apa yg pasti bila dzar ckp kat ara xpe saya ada ms xtvt snorkling tu..entah kenapa bibir saya yg menguntum senyum..angau sekejap..hahaha melting tau..dzar kurang bercakap pada mulanya..tapi bila dia bercakap saya yg angau..oh tidakkk
Apepun kak dhiya..tahniah atas penghasilan action nov yg superb..banyak nilai2 murni yg kita blh dpt dr sini..semangat kekeluargaan..kasih syg antara keluarga..kepercayaan..semua perkara yg menjadi tunjang dlm mencari kebahagiaan...dan yg paling pentig nilai sebuah kemaafan..
Dan satu perkara yg paling saya pasti..akak mmg bijak mewujudkan watak2 nov sebelum ni dan blend ngan cerita baru dgn baik sgt...buat saya rindu dgn sid..bila ingt sid..ingat juga ari..jan dan zarin..bila melepas rindu ngan sid pula..ingat pulak rif afi..n the geng geng..hahaha
Saya suka semua hero2 akak..masing2 ada keistimewaan sendiri..walaupun rif ttp no 1 di hati..hahaha... Mereka bukanlah lelaki yg begitu romantic..tapi mereka romantic dgn cara mereka sendiri.. Dan heroin yg sentiasa menjadi tunjang disebalik hero..the 'A' team.. X sbr nk jumpa another A..
Rasanya pjg lebar dah sy merepek..ntah ada isi ke tidak..saya bukanlah org yg pandai menyusun ayat dan kata2..apa yg pasti karya akak saya suka..tetap saya sokong..n pls dont stop tulis action nov.. Terapkan nilai2 islam dan elemen dakwah dlm penulisan..mudah2an akak trus berjaya lepas ni...adakah lps nih kief akan beraksi????
Saya akan setia menanti..congrats again kak!!!!

Normasliza Elyani
Setiap detik nafasku...membaca tajuknya sahaja membuatkan mas teruja untuk membaca. A novel with black colour and a touch of red as a cover is kind a mysterious for me. Dan ianya sangat mengujakan naluri mas sebagai seorang pembaca. You know what..actually i'm posting this comment right after kali ketiga mas ulang baca. Baca sampai 3 kali bukan kerana susah nak dihadam...tetapi kerana jalan ceritanya terlalu indah pada pandangan mas. The way kak Dhiya Zafira blends the story sangat2 interesting. Dzar Talha...watak yang pada mas sangat tulus dan how should i say yer..ermmm..i think the words is very charming. Yup...charming in his own way. Tersentuh hati bila dia berjumpa dengan bapa Azra Khairina...kata2 dia buat mas menangis sambil baca (ms 288) yang mula dengan ayat "jika tengku izinkan "itu. And honestly.. mas rasa macam dah jatuh cinta pulak kat si Dzar nih...Dzar Talha seolah2 biasan Izz Karami..but he's more gentle than Izz. And Azra pula seperti biasan Adni Zuhayra..but not as sedegil as Adni..she's more to lembut sikit dari Adni.. oooppss..jgn konpius yer..bagi yg tak pernah lagi baca karya kak dhiya..Adni dan Izz adalah watak dlm novel kak dhiya yang sebelum2 nih..begitu tu juga dengan watak inspektor Ziyad Sidqi. Mas suka sangat cara kak dhiya linkkan watak novel2nya..secara tak langsung sambil baca yang baru..mas ingat balik jalan cerita novel lama kak dhiya.. setiap penulis novel ada caranya tersendiri..dan ini antara sebab kenapa mas suka baca novel kak dhiya..the link..the thrill and the question mark yang berlegar dalam kepala masa baca makes the most interesting things to explore.. walaupun kak dhiya tak menulis hampir setahun..but the 'touch' that she has tak pernah hilang. Good job kak dhiya... i luv so much this new novel. Keep it up.. to you and to all my favourite novelist... please dont stop writting...coz your writting has the power to inspired me a lot...and it does touched my heart deeply...

# maaf sbb guna bahasa rojak. Bila mas teroverexcited with something...ini lah jadinya..hehehe!

Comments

Popular posts from this blog

SAYA RASA NAK BAKAR PEJABAT POS Kamunting

PRE ORDER ~ JAUH KAU PERGI

mutiara kata sasterawan negara