Review JKP

Salam....

Agak lama sudah saya tidak meletak sebarang review yang dibuat pembaca yang membaca karya-karya saya. Review kali ini saya ambil di blog Suhaili Othman aka Sue yang sudi meninggalkan jejak di chat box saya. Kepada Sue, terima kasih sudi membaca JKP...dan jika ada kesempatan sudi-sudikan baca buku akak yang lain pula ya...


Ini reviewnya...


Assalamualaikum :)

dah lama sangat tak update blog. masa dihabiskan baca novel je.hikhik.


credit to Dhiya Zafira *si penulis*

Jauh Kau Pergi adalah salah satu novel yang aku pernah baca. and seriously novel ni menambat hati I gitu. sangat sangat best :) Haiyyan Rifqi , Najmi , Afi . ohh tidak aku dah teringat balek semua babak2 sesweet Rif dan Afi.

guys ! believe me. novel nie memang awesome. siapa yang ada abang atau kekasih hati tentera mesti lagi syok kalau baca ni :) ok aku dah over excited :p

korang pergi lah google tengok sinopsis. cerita dia tak boring.dia takdelah penuh sangat kisah cinta. but ada conflict family persahabatan. ohh tidak. i really hope one day my life story just like this novel. penuh kasih sayang :)

kadang kadang aku terfikir yg MT ada lah lelaki yang dalam novel ni. tapi bila tersedar dari khayalan yes i know. tidak mungkin. ..but he's the one that i really want in my whole life. thanks MT for always beside me :)

maaf termasuk babak jiwang diatas.hikhik. maybe novel ni dah lama. and maybe aku je yang baru tahu. tapi apa aku kesah. as long as aku suka gila kat novel ni. aku akan promote kat semua orang.aku nak kongsi apa yang aku rasa aku suka.hikhik..

dari hati kecil #jangan judge people dari masa silam dia. jangan juga judge people from luaran. sebab tu semua boleh butakan hati kita.so guys should give them a chances to change :) and please . dont called them as a munafik person if you guys dont really know what is on their mind :) their trying to change.believe me. i know what their feel. thank you for visiting my blog. :)



p/s - kepada sesiapa yang masih belum mendapatkan buku2 saya...boleh dapatkan di pasaran sekarang..atau boleh beli secara terus daripada saya....

Comments

Srikandi Utara said…
sweet aja komen blogger ni.. saya setuju dgn pandangan dia, novel ni mmg sgt best! semoga Dhiya Zafira akan terus hasilkan karya2 yg best mcm ni=)
AiEn said…
novel ni mmg best kakak..sy berulang kali membacanya..hehe
irah said…
novel ni memang best saya dah baca..kwn2 pun kata best..watak Rifqi memang mencabar sehingga kita boleh rasa situasi dalam novel tu..
fyda said…
kudamba bahagia pon tersangat best..
even da lame bace tp still ingat part2 yg sdeyh 2...
touching btol!
dhiya zafira said…
Srikandi utara,
terima kasih kerana turut menyukai JKP...
dhiya zafira said…
Aien, terima kasih...sudi2kan ulang baca novel2 akak yang lain juga...
dhiya zafira said…
Irah...

ramai yang teruja dengan komando rifqi..hehhehe
dhiya zafira said…
Fyda..yup..kisah keluarga dengan terpisahnya ibu dengan anak pasti akan menyentuh hati sesiapa pun yg membacanya..terima kasih sudi membaca karya2 akak..
Anonymous said…
sya dh bca novel nie..
mmg superb ah!!
gile kejap ngn rifqi tu..hehe

[hawa]
dhiya zafira said…
Hawa,

terima kasih sudi membaca JKp YA..harap2 gile tu tak berpanjangan tau...hehehhe

Popular posts from this blog

PRE ORDER ~ JAUH KAU PERGI

SAYA RASA NAK BAKAR PEJABAT POS Kamunting

mutiara kata sasterawan negara