Monday, March 29, 2010

PBAKL dah abis....

Salam,

Saya sudah pulang ke Taiping. Macam mana PBAKL kali ini. Hmmmm....penuh sesak..penuh resah dan serba serbi tak kena. Niat saya mahu membeli buku tercapai...lihat antara buku yang saya beli semasa ke pesta buku sabtu lepas. Hajat mahu ketemu rakan-rakan...? Yeah..itu yang membuatkannya segala-galanya menjadi lebih teruja.
Kali ini Alaf menyewa sebuah dewan besar untuk keselesaan pengunjung2 untuk membeli dan beramah mesra dengan penulis yang hadir sama. Namun ruang yang luas itu bagaikan tiada ertinya apabila ruangan tetap sesak lebih2 lagi kaunter bayaran dan rak2 yang mempamerkan pelbagai jenis buku dan novel. Aduh...adakah Alaf perlu meyediakan ruang yang lebih besar pada masa akan datang? atau keadaan masih kekal sama? ALHAMDULILLAH, sungguhpun terpaksa bersusah payah, berpeluh, berebut dan bertolakan sesama sendiri, apa yang saya lihat pada hari itu, ialah Alaf masih lagi menerima sokongan daripada pencinta2 novel. Pengunjung yang gila membeli buku bagaikan hilang kewarasan sebentar kerana begitu teruja melihat judul2 baru yang hangat di pasaran. Lebih-lebih lagi, bagi kakitangan kerajaan, gaji baru saja masuk, jadi..memang lupa dirilah sekejap ya...( cerita ini merujuk kepada diri saya sendiri)...Oleh kerana saya tidak bertugas...(again), saya berpeluang menjengah ke setiap booth pameran. Seronok betul bila masa tengah melihat buku2 sendiri, ada terdengar suara seseorang yang menyuruh temannya membeli buku saya kerana " best sangat citer ni" ( mengambil ayat sebenar). Heheh...kembang sekejaplah masa tu.
Cadangnya saya mahu berada 2 hari di sana. sabtu dan ahad. Sudah berjanji untuk berjumpa dengan penulis Hani Fazuha pukul 2 namun saya terpaksa membatalkan saat akhir.
Kepala saat sakit tiba-tiba. mungkin kesan berasak-asak dan cuaca yang cukup panas, menyebabkan hajat saya mahu berbelanja lagi tidak tercapai. Mungkin itu ada baiknya...Duit saya selamat...Seperti biasa...saya berpusing-pusing sekejaplah di area Kl tu sebelum jumpa jalan keluar untuk ke utara. Aduh...bilalah nak terer ingat jalan di area kl ni?

p/s -bilalah saya boleh khatam kesemua buku tu?

No comments:

OFFER HATI BERGETAR RINDU

OFFER RM20 (sm)/ RM 25(ss)  termasuk pos throwback 🔙  novel ke 5 yang terbit pada Mac 2011. Terbit selepas hanya 7 bula...