lotih la...

Aku agak sibuk kebelakangan ini. Walaupun bulan 12 semakin tiba di penghujungnya namun aku menerima tugas yang tidak kurang pentingnya sebagai penutup program galakguna tahun 2006.
Kalau diikutkan rancangan, aku sepatutnya ke Cherating pada 22-24 Dis ini bersama kawan-kawan di UPSI. mereka menjemput aku untuk turut serta dalam family day ini. walaupun aku bukan lagi menjadi keluarga perpustakaan UPSI namun hati ini terasa kembang kuncup jugalah apabila mereka mengajak aku pergi bersama. aku dah siap confirm bila mereka call.
tup..tup satu hari tu aku dipanggil meeting di Perpustakaan cawangan. Siap peg pemantau tu cakap; " saya tak tahu sama ada ini berita baik atau buruk untuk kamu yang bertugas di Perpustakaan projek khas PNM...kamu dapat RM1250. kamu kena buat program galak guna. tetapi utk mdapatkan duit itu kamu kena buat dalam bulan ini juga."
dengar2 dapat duit tu, aku mmg excited giler...maklumlah proposal nak buat aktiviti susah nak lulus bajet...ni tak mintak tiba2 nak kasi duit lak...
masa tu bunyi macam langau sekejaplah. masa tu ada 7 buah perpustakaan projek Khas. nak tak nak kami berkumpul berbincang nak buat aktiviti apa. nak share buat projek tak boleh kerana setiap lib dapat peruntukan sendiri. jadi terpaksalah projek ni menjadi projek one woman show....hihihi
selalunya kat UPSI, aku jadi ajk jer..la ni aku jadi pengarah projek dan pembantu aku ialah penduduk setempat. kah..kah..rasa macam apprenticelah pulak. kali ni tanggungjawab aku mmg besar. mana nak plan aktiviti, nak plan bajet, nak fikir lojistik lagi, penyertaan lagi...fuh...tapi aku seronok kerana dalam hal ini, akulah yang perlu membuat keputusan...
dan akibat dari inilah, aku terpaksa melupakan hasratku untuk bergumbira di Cherating. hampa sungguh aku. rindu sangat dengan member2 kat sana. ala...melepas naik banana boat lagi....isk isk....

Comments

Abang Long said…
laksanakan AMANAH itu dengan IKHLAS, barulah terasa kepuasannya.
violet said…
abang long,
Insyaallah, saya akan sentiasa memperbetulkan niat...hihihi

Popular posts from this blog

SAYA RASA NAK BAKAR PEJABAT POS Kamunting

Pre Order DIBUKA SEKARANG - HAQ II

mutiara kata sasterawan negara