Posts

Showing posts from November, 2012

Kita terbang malam ini

Image
YA ALLAH..Kau permudahkanlah perjalanan kami pergi dan balik...Aaminnn...

Siapa yang dapat?

Image
Hanya tinggal sehari lagi sebelum lima pengulas bertuah saya umumkan...

PRAY FOR GAZA

Image
"Ya Allah... saudara2ku di GAZA wafat... maka ampunilah semua dosa-dosanya... masukkan saudaraku kedalam golongan Syuhada... serta masukkan kedalam Syurga-Mu..
Ya Rahman Ya Rahim... berilah kesabaran pada keluarga yang ditinggalkan... berilah kekuatan lahir dan batin..
YaRabbul Izzati.. turunkanlah bala tentara langit-Mu untuk menghancurkan Israel.. mereka dengan telah nyata-nyata mengabaikan keberadaan-Mu.. dan mereka akan menghancurkan Gaza.. turunkanlah pertolongan-Mu Ya Allah... hancurkan Israel, seperti ketika Engkau menghancurkan tentera Abrahah..
Ya Allah... berikanlah kemenangan kepada pasukan-pasukan Muslim Palestin, dalam menghadapi serangan Yahudi Israel... yang nyata-nyata telah membuat kerosakan di muka bumi-Mu ini Ya Allah.. mereka melarang negara-negara Muslim memiliki senjata2 nuklier... tapi mereka nyata-nyata mengembangkan senjata-senjata nuklier pemusnah, yang siap di luncurkan setiap saat, untuk menghancurkan umat Muslim..
Ya Allah YaIllahi... Halangi-lah pandangan tentera jet t…

TERTULIS BUAT KITA REPRINT

Image
ALHAMDULILLAH...Syukur ke Hadrat ALLAH SWT. Saya sungguh tidak menyangka TBK diulang cetak tidak sampai sebulan dia berada di pasaran. Dan dengan lambakan pelbagai jenis novel di pasaran, karya-karya saya masih mendapat tempat di hati pembaca. Jadi..kepada anda dan anda yang menjadi pemilik TBK ini, saya ucapkan jutaan terima kasih...Mari sama-sama doakan agar satu hari nanti ada tambahan 0 dibelakang nombor 2 itu nanti...InsyaALLAH..Aamiin.....

'Baca dan Ulas' ~ 6 hari lagi

Image
Salam....
Masih ingat lagi dengan peraduan yang saya jalankan? Well, tempoh akhir peraduan ini sudah hampir tiba ke penghujungnya, iaitu kira-kira 6 hari atau seminggu sahaja lagi. Ketika ini saya sudah menerima beberapa penyertaan daripada pembaca. Ada yang pm saya di fb supaya tarikh akhir penghantaran ini dilanjutkan sehingga 30 hb...tetapi terus-terang saya tidak dapat berbuat demikian kerana saya akan ke Korea 24hb. Jadi tarikh yang diberikan itu cukup sesuai untuk saya memilih 5 pengulas terbaik yang menyertai. Senang saya nak bajet lelaki ke pompuan..dan senang nak cari apa di sana nanti. Hadiah juga saya sendiri samar2 lagi mahu membeli apa. Tunggu sahaja saya tiba di sana, dan mungkin saya akan dapat idea, walaupun secara dasarnya saya tahu hendak beri apa..hehhehe..InsyaALLAH harapan saya agar ALLAH mempermudahkan segalanya. Aamiin. Gud luck kepada pembaca yang menyertai peraduan..agak-agaknya siapa yang bertuah dapat cenderahati dari Korea itu ya?

Taiping - Batu Gajah - Tg Malim - Pahang

Image
Salam...
Weekend lepas saya dan family ke Pahang, to be exact Jengka 3, untuk menghadiri majlis perkahwinan my cousin punya anak. Last saya ke sana pada tahun 2009 kerana sepupu masuk Hospital Temerloh kerana serangan jantung. Kami memang terlalu jarang ke pahang..mungkin jarak yang jauh dan masing-masing sukar mendapat cuti menyebabkan pahang selalu tidak berada dalam senarai destinasi kami. kakak saya yang sulung dan sarah adik saya lagi pulak...kali pertama diaorang sampai pahang pada tahun 1994, iaitu semasa aarwah abang mak saya meninggal dunia. Walaupun arwah adik saya bernikah dengan orang pahang, namun setiap kali kami ke sana untuk merisik, bertunang dan majlis kenduri, masa2 itulah mereka berdua ni ( kakak dan adik) tak dapat ikut. Selalunya ada saja aral yang melintang. sama ada periksa spm, beranak, periksa final kat U...etc etc. pendek kata mmg banyak hal lah yang memungkinkan depa tak boleh ikut. Jadi selalunya banyak muka saya ajelah yang ke sana. 
Kami memulakan perjala…

REVIEW TBK dan JK

Image
Salam....setelah sekian lama agak menyepikan diri, akhirnya adik saya ni memunculkan dirinya semula beserta review panjang lebarnya..untuk Jahn... terima kasih banyak ya..
Assalamualaikum semua,
Okay, saya telah menelaah Tertulis Buat Kita (TBK), ya… Sorry Kak Dhiya… lama sangat, kan… baru nak baca but the wait worth the while lah… JIMMY ROCKS! AS EVER! Dengan rasminya saya hendak mengumumkan di sini saya akan cuba mengorat seorang awek dengan cara Jimmy tersebut… hahaha! Boleh pulak!… But I prefer not to do oldies, jangan risau, bukan KPOP either… Anuar Zain maybe… boleh?
Hahaha… Okay, let’s get to the review.
TERTULIS BUAT KITA
Hmm, what to say ekk…

Jimmy ROCKS… Auni, probably the most female character yang ada variety pernah DZ nukilkan… I like her (Auni!), she got lots of things going on… so, it adds up to what the story is all about, how the story would go and what happened when she get her nerves on… but, that was it lah, when a character is portrayed up to her full potential, sh…