Posts

Showing posts from July, 2009

genting

Image
Salam.... Hari Isnin lepas aku, mak n adik2 pergi ke Genting Highland. Dalam n3 lepas aku ada cakap yang aku mahu bercuti dek kerana trip aku n family ke langkawi terpaksa dibatalkan. Jadi...genting pula dijadikan penganti. Cadangnya aku mahu parking di bawah sahaja dan naik cable car ke genting, namun masa tu pulaklah skyway close for renovations.Jadi mahu tak mahu aku terpaksa drive sampai ke puncak. Kami book Theme park Hotel utk 2 malam...jadi kalau skyway beroperasi mcm biasa pun rasanya payah juga aku nak mengangkut barang2..biasalah..kalau travel dengan keluarga ni..2 hari pun macam nak bercuti 2 minggu barangnya...hehehehh.. Aku sebenarnya cuak dan tak berani sangat nak drive naik. Al maklumlah dengar banyar cerita yang kureng sedap n aku pon bab2 bukit membukit aku tak berapa nak lulus dari segi pemanduan.jadi nak tak nak, aku terpaksa tawakal. Dalam debaran dan dengan pemanduan yang sungguh perlahan dan berhemah..kami sampai jugak je genting. Sampai dalam pukul 10.45 pagi. ch…

The Final Break

Image
Alahai Michael scofield. Selama 4 season aku menonton tanpa tertinggal hatta satu episod pun namun isnin lepas, apabila menyiarkan episod terakhirnya, buat pertama kalinya aku tidak dapat menonton gara2 seluruh kawan kamunting black out. Aku betul2 hangin. Malam tu dengan cuaca yang panas dan ditemani nyamuk yang mencari darah aku hanya pasrah menanti detik 10.30 malam berginjak ke 11.30. Selalunya kalau blackout masanya hanya seketika sahaja tapi kali ini seluruh kawasan perumahan aku bergelap lebih kurang 5 jam lamanya. Sudahlah waktu petang pun masalah yang sama terjadi. Aku betul2 ralat. Tak dapek den nak ucapkan gudbye secara properly dengan scofield pujaanku...huhuhuhu..isk..isk..isk..

ceritera aku

Salam... Semenjak dua menjak ni aku akui blog aku asyik berabuk dan bersawang saja. Entahlah...hendak menulis n3 terbaru, aku seperti kehabisan idea. Hendak bercerita tentang novel terbaru..hmmmm...aku belum boleh memberikan apa2 info lagi cuma apa yang aku boleh katakan Insyaallah novel ke3 aku akan keluar Ogos nanti. (Aku doakan tiada sebarang halangan yang berlaku). Tajuknya juga aku sudah dapatkan confirmationnya. Walaupun tajuk 1st choice aku tidak diterima, namun nasib baik aku beri list tajuk alternatif so...nasib baik antara list yang aku beri tu melekat juga. Aku tidak akan siarkan lagi tetapi apa yang aku boleh katakan...perkataan Rindu itu tetap ada. Hadirin sekalian,novel terbaru aku bertajuk, ceng..ceng...ceng..RUD! Apa tu? Kalau korang nak main berteka-teki dan meneka tajuk novel terbaru aku, silakan. heheheheh. Mood untuk novel ke 4...tetap tiada. Hanya statik. Aku sepatutnya hujung bulan ni ke Langkawi tetapi terpaksa dibatalkan atas sebab2 tertentu. Agak frust jugak seb…

ESQ 165 ANGKATAN 35

Image
Salam...
Syukur Alhamdulillah kerana ALLAH membuka hati pihak Karangkraf dan Alaf 21 dengan menjemput aku dan kawan2 penulis yang lain menikmati hadiah yang paling tidak ternilai yang pernah aku terima setakat ini. Hanya ALLAH sahaja yang mampu membalasnya. Apa yang aku alami selama 3 hari di sana benar2 membuka pintu hati aku yang selama ini tertutup rapat. Ya Rabb...apa yang boleh aku katakan lagi...anda perlu melaluinya sendiri untuk merasai nikmat yang dihadiahkan kepada aku ini...ALLAHHU AKBAR!!!

(Surah As-Syam)Demi matahari Dan sinarnya di pagi hari Demi bulan apabila ia mengiringi Demi malam Apabila ia menutupi Demi langit beserta seluruh binaannya Demi bumi serta yang ada di hamparannya Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya Allah..Subhanallah Allah...SubhanallahAllah mengilhamkan Sukma kefasikan dan ketakwaan Beruntung bagi yang mensucikannya Merugi bagi yang mengotorinya Allah..Subhanallah Allah...Subhanallah